joomla

8 січня 2018 року, в день пам’яті Собору Пресвятої Богородиці, у другий День Різдва Христового, кафедральний собор Різдва Христового м. Володимир-Волинський, відзначив свій престольний празник.

З нагоди храмового свята на запрошення керуючого Володимир-Волинською єпархією єпископа Матфея прибули на святкування архієреї з інших єпархій.

Божественну літургію Святителя Іоана Золотоустого очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

Його Високопреосвященству співслужили: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, намісник Гурбенського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря ігумен Онуфрій (Ляда), секретар єпархіального управління протоієрей Юрій Зінчук, ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, районні та міські благочинні та запрошене духовенство.

За Богослужінням молилась настоятелька монастиря Різдва Христового ігуменя Анна.

На запричасному, діти недільної школи виступили з Різдвяною програмою та колядками.

Після літургії владика Матфей подякував архієреям та духовенству за спільну святкову молитву.

Привітати архієреїв, духовенство та прихожан з святом прибули представники влади: голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець, яка також і зачитала вітання голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, замісник міського голови Олег Свідерський.

Митрополит Димитрій від імені архієреїв привітав всіх присутніх з Різдвом Христовим, з днем пам’яті Собору Пресвятої Богородиці та з престольним празником кафедрального собору і закликав в ці Різдвяні дні просити в Богомладенця Христа миру для України, а також подякував владиці Матфею за запрошення.

Богослужіння завершилось уставним многоліттям та спільною колядкою «Нова радість стала».

За інформацією cerkva-vv.info