joomla

Напередодні Старого нового року до державних службовців Млинівської райдержадміністрації і посадовців місцевого самоврядування районної ради завітало тріо колядників у складі протоієрея Андрія Коновалова - настоятеля храмів УПЦ Київського патріархату в Шепетині і Старій Миколаївці Дубенського благочиння, диякона Дубенського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря Дмитра Кецка та настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Миколаївка Млинівського району протоієрея Олександра Тимощука.

Священнослужителі Дубенського і Млинівського благочиння подарували посадовцям низку мелодійних і задушевних колядок. Про високу виконавську майстерність колядників свідчить такий факт їх творчого життєпису: піснеспіви священиків залюбки слухала вибаглива аудиторія в різних куточках Європи та нашої країни.

Господарі щиро подякували гостям, а завідуюча загальним відділом районної ради Світлана Король вручила їм книги з поетичними доробками місцевих жителів, присвяченими 70-річчю утворення Млинівському району.

У контексті різдвяної зустрічі вона поінформувала про духовну традицію працівників апарату районної ради: після кожного пленарного засідання посадовці відвідують один із древніх храмів рідного краю. Із такими візитами вони вже побували у церквах Мятина, Коблина, Острієва, а також у славнозвісній Пересопниці. До речі, родинні корені ігумена цієї святої обителі Григорія Нерети виходять із села Козирщина Млинівського району.

Зазначимо, що тріо колядників запросив і супроводжував благочинний Млинівського благочиння протоієрей Володимир Левандовський.

Віталій Тарасюк,
смт Млинів