joomla

Звернення до Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України щодо антиукраїнської діяльності УПЦ, що знаходиться в канонічній єдності з РПЦ, на території держави Україна, ухвалили на сьогоднішньому сесійному засіданні депутати Рівненської обласної ради.

У тексті звернення, зокрема, зазначається, що в умовах військових дій російського агресора проти держави Україна на сході України, анексії Криму та ведення гібридної війни агресором, основна ставка агресора припадає на зомбування вірян України через УПЦ, що знаходиться в канонічній єдності з РПЦ.

Антидержавна діяльність представників УПЦ стала серйозним викликом національній безпеці України. Саме за сприяння УПЦ в Україні розповсюджується література виразно антиукраїнського спрямування, де спростовується агресія Росії. А війна на сході України подається як громадянська війна.

У своїх молитвах та проповідях священики УПЦ закликають вірян молитися за Росію, за славу російської зброї та благословляють терористів і вбивць на кровопролитну війну.

«З огляду на зазначене, просимо вжити всіх невідкладних заходів реагування щодо недопущення підривної діяльності Російської православної церкви через УПЦ на території України, в тому числі в органах державної влади та місцевого самоврядування, Збройних силах України, правоохоронних структурах та навчальних закладах», – зазначається у зверненні.

За інформацією zik.ua