joomla

07 квітня 2018 року, у Велику суботу, в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив Божественну літургію у Свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівне.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального храму.

Божественна літургія, згідно церковного уставу розпочалась з вечірньої, під час якої читалися 15 паремій із Старого Завіту, які містять пророцтва про Воскресіння Христове.

Цього дня до кафедрального храму прийшла велика кількість вірян, більшість з яких приступили до Таїнств Сповіді та Причастя.

По завершенні літургії був відслужений молебень, під час якого владика Іларіон разом з духовенством, проспівали молитву до Пресвятої Богородиці «Царице наша Преблагая».

Потім архіпастир благословив хліби й вино та привітав присутніх із Великою суботою і святом Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Також в цей день, у Свято-Покровському соборі, велика кількість людей приступили до Таїнств Сповіді і Причастя. Разом з вірянами у Покровському соборі молився голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який теж приступив до Таїнств Сповіді і Причастя.



Прес-служба Рівненської єпархії