joomla

23 та 24 квітня на Рівненщині працювала експертна рада Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, до якої війшли науковці-релігієзнавці, громадські експерти, представники Адміністрації Президента України, Мінкульту та ОБСЄ. Також участь в засіданнях ради брали представники місцевої влади та духовенства.

Нашу єпархію, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона представляли: секретар єпархії протоієрей Сергій Лучанін, благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний, прес-секретар протоієрей Василій Рудніцький та особистий секретар архієпископа Іларіона Юрій Качан.

У ході засідань експертною радою було напрацювали ряд рекомендацій щодо подолання міжконфесійних конфліктів. З ними найближчими днями ознайомляться усі члени ради, внесуть корективи та надішлють до Рівненської ОДА для врахування у подальшому розв’язанні ситуації.

Як зазначив голова експертної ради Андрій Юраш, питання користування храмом може бути вирішене тільки в законодавчій площині, на основі Закону «Про свободу совісті та релігійні організації». Тобто виконавчій і судовій владі варто відмовитися від ігнорування положень згаданого закону при вирішенні питань користування храмами у всіх спірних випадках.

Прес-служба Рівненської єпархії

за інформацією www.rv.gov.ua