joomla

Щорічно у Всесвітній день книги та авторського права нагороджуються переможці конкурсу «Краща книга Рівненщини». Конкурс заснований у 2009 році ГО «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» з метою виявлення кращих видань місцевих авторів; виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Співорганізатори Конкурсу: обласна універсальна наукова бібліотека, обласна бібліотека для молоді, обласна бібліотека для дітей, централізовані системи публічно-шкільних бібліотек, управління культури і туризму облдержадміністрації, обласні відділення Національної спілки письменників України, Національної спілки художників України, інші спілки та професійні громадські організації.

Для визначення книг-номінантів Конкурсу впродовж 2017–2018 рр. було опитано та проанкетовано близько 38 тисяч осіб читацької аудиторії, серед яких – діти, учнівська молодь, інтелігенція, прихильники читання та бібліотек міст та сіл області.

На заключному етапі у список номінантів ввійшла 51 книга. Члени журі, а це відомі рівненські науковці, краєзнавці, літератори, художники, видавці та громадські діячі, визначили кращі видання. Цьогоріч вперше в історії конкурсу була введена номінація «Молодь про війну».

Авторами книг-фіналістів рейтингового списку Конкурсу «Краща Книга Рівненщини» 2018 р є знані рівненські поети та прозаїки, чиє життя тісно пов’язане з літературною діяльністю, відомі науковці та дослідники рівненської старовини, духовного та культурного життя краю, художники, громадські діячі, жителі краю, які вперше дебютували у якості письменника, молоді люди, які впевнено заявляють про себе в літературі.

В номінації «Краще видання з мемуаристики та документалістики» в цьому році визнано книгу клірика Рівненської єпархії, настоятеля Свято-Параскевського храму с. Дядьковичі протоієрея Олександра Кулика «Терниста дорога: життєвий шлях і пастирська діяльність архімандрита Мефодія (Сибіковського) (1902–1978 рр.).

Прес-служба Рівненської єпархії

за інформацією http://libr.rv.ua