joomla

1 червня 2018 року в.о. Екзарха Європи, голова Управління зовнішніх церковних зв'язків архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, взяв участь у дипломатичному прийнятті посольства Італії в Україні з нагоди національного свята - Дня проголошення Італійської Республіки.

Архієпископа Іларіона супроводжував голова Місійного відділу УЗЦЗ протоієрей Валерій Семанцо.

Від імені Святійшого Патріарха Філарета архієпископ Іларіон привітав Надзвичайного і Повноважного Посла Італії в Україні пана Давіде Ла Чечіліа із національним святом, побажавши йому міцного здоров’я, миру та Божої допомоги у зміцненні дипломатичних і культурних відносин між Італією та Україною, а італійському народу всіляких успіхів на шляху розбудови процвітаючої держави.

У відповідь на привітання Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні пан Давіде Ла Чечіліа передав Святійшому Патріарху Філарету слова вітання і щирої подяки.

День проголошення Італійської Республіки (італ. Festa della Repubblica Italiana) — це національне італійське свято, засноване на честь проголошення Італійської Республіки. Воно відзначається щороку 2-го червня і є основним святом, що проводиться в Римі. Цей день є дуже значимим для італійців, адже їм вперше офіційно дали право голосу.

За інформацією cerkva.info