joomla

День захисника Українине вміщується в один день. Настільки він став для нашого народу важливим. Активно відзначили це свято на Дубенщині. Напевно найдорощу ціну заплатили родини полеглих героїв. Тому у переддень свята у Дубенській міській раді було проведено зустріч з родинами, котрі втратили найдорожчих. У цій зустрічі прийняв участь прот. Василь Лозинський. Після спілкування учасники зустрічі відвідали могили полеглих дубенчан. У п'ятницю, 12 жовтня, в Дубенському історико-культурному заповіднику відбулася презентація виставки картин присвяченої оборонцям Донецького Аеропорту. Перед відкриттям виставки капелани звершили заукопійну Літію за тими, хто віддав своє життя за волю України, яку очолив капелан УДА , благочинний м. Рівне прот. Леонід Поліщук. Цього ж дня у Будинку дітей та молоді відбулися урочистості та святковий концерт, де вшанували військовослужбовців.

Основні заходи все ж відбулися саме на Свято Покрови. За Богослужіннями підносились особливі молитви за захисників України, за Державу і Помісну Православну Церкву.

Також цього дня на території Свято-Миколаївського чоловічого монастиря було освячено пам'ятний хрест на честь борців за волю України.

Згодом на центральному Майдані Незалежності відбулась особливо зворушлива зустріч, на яку прийшли ветерани АТО, котрі починаючи 2015-го року були мобілізовані на захист Неньки-України. Також прийшли і добровольці. Тож в оточені учасників бойових дій, з благословення архієпископа Іларіона, багатьом із них було вручено медалі «За жертовність та любов до України» та Архієрейські грамоти. Разом з нагородами дітки недільної школи "Божа нивка" при Свято - Вознесенському храмі міста Дубно та дітки танцювального ансамблю "Пролісок" вручали воїнам малюночки та гостинці, які вони зробили власними руками.

Ксенія Галицька