joomla

06 грудня 2018 року у Синодальній залі Київської Патріархії відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату.

 

Засідання Синоду проходило під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

 

Постійними членами Священного Синоду є: голова Синодального управління у справах духовної освіти, Патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній; голова Інституту церковної історії, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій; екзарх Всеросійський, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф; голова Синодального управління військового духовенства, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан; голова Управління з питань благодійницької діяльності і соціального служіння архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій; голова Управління зовнішніх церковних зв'язків, в.о. екзарха Європи, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон; секретар Священного Синоду, голова Інформаційного управління, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та керуючий справами Київської Патріархії, архієпископ Вишгородський Агапіт.

 

Для участі у роботі Священного Синоду на 2018 рік також запрошені: митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир, архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей.

 

Напередодні проведення Об’єднавчого Собору, який скликається на 15 грудня 2018 р., Священний Синод скликає засіання Архієрейського Собору УПЦ Київського Патріархату, що відбуеться у м. Києві 13 грудня.

 

ЖУРНАЛ засідання №19 від 6 грудня 2018 р.

  

 

 

Прес-служба Рівненської єпархії

за інформацією Прес-центру Київської Патріархії