joomla

Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх

Ін. 15. 13

27 грудня. Цей день об’єднав дві родини – Кірисів з Млинова та Ляшуків із Острожця. 27 грудня 2014 року Острожець проводжав в останню путь Максима Ляшука, який загинув 29 серпня того ж року. А рівно через рік, 27 грудня 2015 року Млинів отримав страшну звістку про загибель Олексія Кірися поблизу селища Новгородське Донецької області.

         Якийсь невидимий зв’язок є поміж цими двома незабутніми Захисниками України.

         Обидвоє були активними учасниками Майдану в Києві. Обидвоє працювали в Млинівському центрі туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді. Обидвоє добровільно пішли в зону АТО : Максим у батальйон «Світязь», Олексій у батальйон «Айдар».

         На жаль, життя українських військових обірвалося… І загинули обидвоє як справжні Герої-Патріоти.

         У Свято-Михайлівському храмі Млинова 27 грудня 2018 року помолилися родини Кірисів та Ляшуків, друзі, однокласники за упокій загиблого Олексія Кірися.

         Звершив панахиду настоятель парафії протоієрей Тарас Варварук. У своєму скорботному слові о. Тарас відзначив, що завдяки таким Героям, як Олексій та Максим, Україна звільняється від ворогів. Саме такі хлопці першими пішли захищати Батьківщину і віддали за неї найцінніше – своє життя. Наш парафіянин, Олексій Кірись та острожчанин Максим Ляшук володіли такими чеснотами, які допомогли їм стати мужніми, дивитися смерті в очі, боротися з ворогом і вірити в перемогу. Завдячуючи таким Патріотам, Україна має свою Незалежність, жовто-блакитний стяг та утверджує Єдину Помісну Православну Церкву в державі. «Щира, ревна молитва за упокій їх душ - ось що потребують ці Герої тепер», - зазначив настоятель храму.

         Хвилиною мовчання пом’янули віряни вірного сина Млинівщини на його могилі. А ще були покладені квіти до пам’ятного знаку загиблим біля Свято-Покровського храму та до пам’ятного стенду «Вони відійшли у безсмертя», присвяченого землякам, які не повернулися до рідних домівок з фронтових доріг Донбасу біля приміщення Млинівської районної ради та райдержадміністрації. Відвідали прихожани гуманітарну гімназію, де переглянули експозицію присвячену пам’яті земляків, які загинули на Донбасі.

         Вічна, пам'ять загиблим землякам – Олексію Кірисю, Юрію Ляшуку, Роману Галасу, Петру Полицяку, Юрію Іткалюку та всім Героям, які постраждали за нашу Незалежність !

         Вони завжди будуть в наших серцях і молитвах !

 

 

                                                                                              Світлана Король