joomla

27 січня 2019 року, в 35-у Неділю після П'ятидесятниці, день пам'яті рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив Божественну літургію у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Рівне. Саме в цей день виповнилось 7 років з дня коли Рівненську єпархію очолив архієпископ Іларіон.

За богослужінням архіпастирю співслужив секретар єпархії, благочинний кафедрального храму протоієрей Сергій Лучанін, обласний благочинний протоієрей В'ячеслав Грицак, духівник єпархії протоієрей Іоан Пилипчук та духовенство кафедрального собору.

Після Євангельського читання архіпастир звернувся до пастви з повчальним словом в якому розкрив зміст Євангельського читання.

За літургією були піднесенні додаткові прохання за мир в Україні, а також за здоров'я і довголіття владики Іларіона.

Помолились також за упокій убитих на Донбасі воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української Держави та всіх загиблих на Майданах.

Від імені наших читачів вітаємо архієпископа Іларіона з 7-ю річницею перебування на Рівненській кафедрі та бажаємо владиці многих і благословенних літ служіння Богові, Церкві та Україні!

Прес-служба Рівненської єпархії,

фото Василь Мосійчук