joomla


3 березня 2019 року Божого, у неділю М`ясопусну, про Страшний суд, намісник Свято-Воскресенського монастиря на Повстанських могилах ігумен Онуфрій (Ляда) очолив відправу Божественної Літургії у Свято-Михайлівському храмі села Буща Здолбунівського благочиння. За богослужінням йому співслужив клірик Гурбинської обителі ієрей Сергій Баранецький.

3 лютого 2019 року Божого, збори релігійної громади Свято-Михайлівського храму села Буща прийняли рішення про перехід під юрисдикцію громади до Православної Церкви України. Тоді з 229-ти зареєстрованих на зборах членів громади за перехід до єдиної помісної Української Православної Церкви висловилось 183 людини, "проти" – двоє, "утримались" – дев`ятеро (35 учасників зборів не брали участь у голосуванні). Тож тепер у Свято-Михайлівському храмі, який у травні минулого року відзначив своє 160-ліття, богослужіння звершуються рідною українською мовою, а самі молитви підносяться за швидке визволення нашої держави від нашестя чужинців та за воїнів, що захищають волю і незалежність України в зоні проведення Операції об`єднаних сил на Сході України (АТО).

Після Літургії духовенством було звершено недільний молебень, після якого присутніх вірян було помазано благословенним єлем.

Після відпусту до парафіян Свято-Михайлівського храму з повчальним словом про Страшний суд та сутність Євангельського читання звернувся ігумен Онуфрій.

На завершення о. Онуфрій привітав причасників та подякував усім за спільну молитву.

У свою чергу парафіяни подякували ігумену Онуфрію за очолену ним молитву та за постійну підтримку.

Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Гурбинського монастиря

Довідка:

Свято-Михайлівський храм села Буща Здолбунівського району було збудовано у 1858 році коштом поміщика Адама Свейковського на місці зруйнованої церкви Святого Архистратига Михаїла. На місці старого храму, а саме на місці, де колись стояв престіл, встановлено пам`ятний хрест.

3 лютого 2019 року збори релігійної громади Свято-Михайлівського храму села Буща прийняли рішення про вихід громади з-під юрисдикції Російської Православної Церкви в Україні (Московського Патріархату) та про перехід під юрисдикцію до Православної Церкви України, Предстоятелю якої 6 січня 2019 року Божого Патріархом Константинопольським було вручено Томос про автокефалію.