joomla

29 квітня 2019 р., у Світлий понеділок, своє храмове свято відзначила Свято-Воскресенська громада м. Рівне. З цієї нагоди у Свято-Воскресенському кафедральному соборі була відслужена Божественна літургія, яку очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

 

Владиці співслужив архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл; єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій; секретар єпархії, благочинний Свято-Воскресенського собору протоієрей Сергій Лучанін; намісник Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря архімандрит Онуфрій (Ляда); клірики Свято-Воскресенського та Свято-Покровського кафедральних соборів, а також численне духовенство єпархії.

 

За святковим богослужінням разом із духовенством і громадою молився голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, Рівненський міський голова Володимир Хомко та декан Римо-Католицької Церкви отець Владислав Чайка.

 

Під час Малого входу архієпископ Іларіон нагородив священика Сергія Баранецького правом носіння камилавки.

 

Після запричасного стиха вихованці недільної школи віршами та піснями привітали парафіян із Воскресінням Христовим та храмовим святом.

 

По завершенні літургії відбувся Хресний хід навколо собору, по завершенні якого архіпастир подякував  архієреям і духовенству за спільну молитву та привітав кліриків собору і парафіян із храмовим святом.

 

Із словами вітань до духовенства і парафіян також звернувся голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та Рівненський міський голова Володимир Хомко.

 

Завершилось святкове богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії

фото Василь Мосійчук