joomla

11 червня 2019 року Львівська православна богословська академія святкувала випуск бакалаврів та магістрів богослів'я. З нагоди урочистого дня в житті духовної школи в Академічному храмі святителя Іоана Золотоустого була звершена Божественна літургія. Очолив відправу літургії  митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

За Божественною літургією митрополиту Димитрію співслужили запрошені на святкування ієрархи: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон; єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, а також ректор Львівської православної богословської академії протоієрей Ярослав Ощудляк, проректор ЛПБА протоієрей Михайло Сивак та викладачі і студенти у священичому сані.

Участь у літургії взяли студенти і випускники духовної школи та їх батьки, родичі.

Співи богослужіння виконував Академічний хор (регент - Любов Кобилецька).

Після співу запричасного стиха проповідь до учасників богослужіння звернувся студент IV-го курсу Крвавич Олег.

Після завершення літургії владика Димитрій у співслужінні владик та духовенства звершив подячний молебень, піднісши молитви до Святої Тройці та святителя Іоана Золотоустого - небесного патрона Львівської Академії.

Після Літургії та подячного молебня в академічному храмі свят. Іоана Золотоустого розпочався урочистий акт вручення дипломів та нагород. Проректор ЛПБА протоієрей Михайло Сивак зачитав наказ по Львівській православній богословській академії про випуск бакалаврів та магістрів, а митрополит Димитрій вручив випускникам дипломи та пам’ятні подарунки.

Зі словами привітання до випускників звернулися архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон та преосвященний єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей.

Зі словом подяки до викладачів звернулись випускники. Від магістрів – Жураківський Іван, від бакалаврів – Акуленко Андрій. Також вони подарували для бібліотеки ЛПБА добірку літератури.

Після вручень усіх нагород владика Димитрій звернувся із вітальним повчальним словом до випускників. Опісля владика Димитрій від імені митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Епіфанія вручив багаторічному викладачу ЛПБА митр. прот. Володимиру Греху з нагоди його 70-річчя медаль Архистратига Божого Михаїла.

Закінчилось святкування випускного спільним фото та святковим обідом.

За інформацією прес-служби Львівсько-Сокальської єпархії