joomla

Щороку Православний дитячо-юнацький табір «Духовна перлина» збирає діток Рівненської єпархії у велику християнську таборову родину.

І цьогоріч, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, з 7 по 14 червня на базі ГОК «Друзі» у  с.Жобрин проходив Православний дитячо-юнацький табір «Духовна перлина – 2019», в якому зібралося багато вихованців Недільних шкіл з Рівного, Городка,  Дубно, Корнина та Колоденки.

Мета такого табору – розкрити і навчити дітей жити за християнським зразком, який передбачає прояви турботи, милосердя та щедрості до ближнього, щоденної молитви, прощення образ, а також самостійності та відповідальності за свої вчинки. 

За час табірної зміни діти вчилися налагоджувати стосунки з друзями, знаходити компроміси і вирішувати спірні питання, а також проявляти комунікативні та творчі здібності.

Щодня таборяни, які були розподілені на три куреня, розпочинали і закінчували свій день молитвою, яка супроводжувала їх і перед та після прийому трапези. У недільний день усі мали змогу приступити до Сповіді та Причастя у Свято-Миколаївському храмі, який знаходиться на території санаторію «Червона калина». Також духівник табору прот.Петро Мартинюк проводив щоденні духовні бесіди з дітьми, до  яких долучилися і прот. Віталій Лотоцький та прот. Валентин Гордіюк.

 Пройшов у таборі і традиційний брейн-ринг «Біблійними стежинами», під час якого діти змогли проявити свої біблійні знання, а також цікавим був і показ біблійної пантоміми.

Таборове життя було насичене різноманітними заходами: квести - краєзнавчий, біблійний та євроквест, екскурсії,  цікаві ігри та спортивні змагання, купання в річці та тематичні вечори, під час яких у діток прокидалися нові таланти у співі, танцях, дизайнерському підході у створенні костюмів з підручних матеріалів та постановці театралізованих дійств. 

Отож, за час табірної зміни діти духовно зростали і фізично оздоровлювалися, ставали самостійнішими та дисциплінованішими, знаходили нових друзів та вчилися проявляти християнські чесноти у повсякденному житті. 

Табір завершився Подячною молитвою у храмі і дзвінкоголосим співом таборян в автобусі, які прощалися з надією прожити табірним життям знову, але вже в наступному році.

Тож до зустрічі у таборі «Духовна перлина – 2020!»

Мирослава Хоміцька,

голова Єпархіального відділу функціонування парафіяльних 

недільних шкіл та катехизації молоді