joomla

5 жовтня 2019 року, в день пам’яті пророка Божого Іони, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон звершив Чин освячення Свято-Духівського храму у селі Франівка Гощанського району, та очолив у ньому Божественну літургію.

За богослужінням владиці співслужив настоятель храму, благочинний Гощанського благочиння протоієрей Анатолій Мирончук, благочинний Березнівського благочиння протоієрей Мирослав Синиця, благочинний Корецького благочиння протоієрей Іоан Мициканич та прибуле духовенство.

Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія нагородив протоієрея Олега Святецького правом носіння хреста з прикрасами, протоієрея Андрія Овдіюка правом носіння палиці, а священики Іоан Тарасюк та Андрія Ковальчук були піднесені до сану протоієрея.

По завершенні богослужіння владика Іларіон привітав настоятеля та громаду із знаменною подією у їхньому житті, та відзначив протоієрея Анатолія Мирончука, Юрія Вознюка, Віталія Скоцика, Володимира Устимця (посмертно) Митрополичими благословенними грамотами з відзнакою. 

Ряд активних парафіян були нагороджені Архієрейськими благословенними грамотами.

Закінчилося урочисте богослужіння уставним многоліттям.

 

 

Прес-служба Рівненської єпархії