joomla

8 листопада, в день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив Божественну літургію у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Рівне.

 

За богослужінням владиці співслужив архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архімандрит Кіріон (Інасарідзе), архімандрит Онуфрій (Ляда), секретар єпархії протоієрей Сергій Лучанін, а також соборне та прибуле духовенство.

 

Літургію супроводжували два хори: архієрейський під керівництвом Наталії Іваник та кліросний під керівництвом Галини Каськової.

 

Після Євангельського читання із словом проповіді до вірян звернувся архієпископ Герман.

 

За літургією було звершено дияконську хіротонію над випускником РДС  Павлом Гетуном.

 

Після літургії був відслужений молебень в кінці якого владика Іларіон прочитав молитву до святого великомученика Димитрія Солунського. 

 

По завершенні відправи духовенство та віряни привітали архієпископа Іларіона з днем Днем народження, яке архієрей відзначав в цей день.

 

Завершилось богослужіння уставним многоліттям та помазанням чудотворним миром, яке виточується від мощей великомученика Димитрія Солунського та з нагоди свята було привезено до кафедрального храму.

Прес-служба Рівненської єпархії

фото Василь Мосійчук