joomla

З 11 по 15 листопада 2019 року паломницький центр «Воскресіння» організував чергову прощу до святинь Греції з відвіданням Святої Гори Афон. Духовна подорож відбувалася з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, та за сприянням архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона. 

 

Протягом паломництва прочани відвідали місто Салоніки та Лангадську Митрополію. Також паломницька група, що складалася з 40 чоловік, мала унікальну можливість побувати на Святій Горі Афон і на власному досвіді відчути побут життя в афонських монастирях. Під час прощі паломники брали участь в уставних богослужіннях в обителях Святого Афону, а також з благословення митрополита Лангадського Іоана звершили Божественну літургію, яку супроводжував своїм злагодженим і духовним співом хор духовенства Костопільського благочиння «Преображення». 

 

Також на запрошення владики Іоана прочани з Рівненської єпархії відвідали Лангадську Митрополію, де хор «Преображення» проспівав ряд піснеспівів православного богослужіння. Як один день промайнули дні паломництва проте спогади про Святий Афон і благодатну землю Еллади залишатиметься в серцях паломників ще довго.

протоієрей Миколай Капітула,

головний координатор паломницького центру "Воскресіння"