joomla

78807810 1352461028246612 50406917301862400 nКОНДАК 1
Вибраній Предвічним Царем Богородиці Марії – ангелів і людей Цариці, що прийшла одного разу до храму Господнього і увійшла у Святеє Святих, для заручення дівства Свого Женихові Небесному, щоб виховуватися у Божому Домі, достойне вшанування від щирого серця приносимо, а Ти як могутня Заступниця наша від усяких бід і скорбот нас охорони, щоб ми з любов’ю щиро співали Тобі:
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

ІКОС 1
Множество архангелів і ангелів злетілася з висот небесних, щоб бачити славне Твоє, о Божа Мати, у храм Господній введення. Разом із зібранням чистих земних дів невидимий собор безплотних істот весело йшов супроводжуючи Тебе, Пречиста Діво, та як сосуд обраний для Бога за велінням Господнім оберігаючи, і як Владичиці прислуговуючи. Ще не розуміючи сили таїни Твоєї, але бачачи Тебе, переповнену невимовною небесною чистотою, усі, хто там був і бачив Тебе, жахнулися і зі страхом великим так заспівали Тобі:
Радуйся, обрадувана Діво, що Матір’ю Царя маєш стати.
Радуйся, вшанована Царице, що йдеш в храмі Господньому жити.
Радуйся, Дочко Бога Отця вибрана і прославлена.
Радуйся, бо Ти для Бога Сина Матір’ю від усіх віків призначена.
Радуйся, бо Ти для Бога Духа Святого – Невіста у шлюбі незбагненному.
Радуйся, піднесена до небес Владичице усього створіння видимого і невидимого.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 2
Праведні батькі Твої, Всесвята Діво, бачачи, що сповнилося Тобі від народження три роки і прийшов час виконати обітницю свою – віддати Тебе в дар Богові, покликали до Назарета усю родину свою від царського і архієрейського родів та священиків, запросили також багато дів непорочних, щоби всі із запаленими свічками проводили Тебе, як пророкувало Святе Писання: «В дорогих прикрашених ризах введуть Її до Царя. Приведені будуть діви вслід за нею, подруги Її.
Приведуть їх з піснями радості і введуть їх у палату Царя». І так усі разом зібравшись та помолившись за Тебе Богові, заспівали Йому: Алилуя.

ІКОС 2
Відкриваючи розум Небесний, Богоотроковице, Ти не хотіла в бідному одязі увійти до храму Царя Небесного, тому була гарно одягнена зі славою великою, щоб сповнилося на Тобі пророцтво Давида праотця Твого: «стала цариця праворуч Тебе, в ризи позолочені одягнена, прикрашен». І коли Ти як Божа Невіста була так прибрана І усе було готове для входу Твого, – повели Тебе родичі Твої, як трирічну Агницю в Єрусалим, так співаючи Тобі:
Радуйся, бо Ти зодягнена була в рясне золото чистоти і дівства.
Радуйся, бо Ти прикрашена була чеснотами краси небесної.
Радуйся, Дочко Царева, бо Ти усю славу дівства в собі маєш.
Радуйся, Невісто Божа, що спішиш стати праворуч Жениха Небесного.
Радуйся, одухотворений Кивоте Божий, бо Ти посеред дів, що грали, вхід Свій завершила.
Радуйся, найчистіший Храме Спасителя, що до храму законного дорогу Свою спрямувала.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 3
Сила Вишнього осінила Тебе і Дух Святий зійшов на Тебе й протягом трьох днів вів дорогою, допоки увійшла Ти в Єрусалим і наче Кивот Божий була введена до храму Господнього, Богородице Діво, щоб збулося слово псалмоспівця: «Ми бачили, як ішов Ти, Боже, як ішов Ти — Цар мій і Бог мій — у святиню». Так за велику небесну чистоту Свою Ти сподобилася стати храмом Божим, в якому Дух Святий бажає жити і зробив Тебе Вмістилищем Своїм – небесною оселею, щоби знову на Тобі сповнилося інше Писання, що говорить: «Освятив Ти Оселю Свою, Всевишній. Святий храм Твій, Господи, дивний насправді». Тож і ми за це співаємо Тобі: Алилуя.

ІКОС 3
Маючи три роки, Всесвята Діво, Ти до храму була приведена, а святі батьки Твої – один з одного боку, інша з іншого – взяли за руки Тебе, Богом даровану Дочку свою, і покірно й чесно ввели Тебе до храму, промовляючи: «Прийдіть попереду діви зі свічками, ідіть поперед Богоотроковиці» І всі – багато рідних, сусідів, знайомих і священиків – весело рушили, тримаючи в руках свічки запалені, обступивши Тебе, наче зірки місяць світлий. Увесь Єрусалим зійшовся, щоб побачити небачену процесію і з великим подивом оглядали трирічну Отроковицю, у славу зодягнену і світильниками вшановану, і так заспівали Тобі:
Радуйся, трирічна тілом і від Небес більша.
Радуйся, багатолітня духом і Вища від сил небесних.
Радуйся, непорочна Агнице, що чисте дівство принесла в жертву Своєму Богові.
Радуйся, неосквернена Голубко, що чистотою Своєю здивувала Ангелів.
Радуйся, що дівами чистими Ти до Господа приведена.
Радуйся, що з свічками засвіченими й світильниками супроводжували Тебе.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 4
Пройнятий бурею внутрішніх сумнівів, первосвященик Захарія знітився, бачачи Твоє, Пречиста, славне приведення і наближення до воріт храму Господнього, що були до сходу поставлені і замкнені. Але коли згадав давнє пророцтво Єзекіїля: «Врата ці будуть зачинені, і не відкриються, і ніяка людина не пройде крізь них, бо Господь, Бог Ізраїлів, увійшов через них, і вони будуть зачинені», сповнився Духа Святого і одержавши одкровення з висоти, щоб відкрити приведеній Богоотроковиці замкнені двері, заспівав Богові: Алилуя.

ІКОС 4
«Слухай, дочко, і споглянь, і прихили вухо твоє, і забудь народ твій і дім отця твого. І забажає Цар доброти твоєї», – так промовили до Тебе, Всесвята Діво, батьки Твої, коли приведена була Ти до храму Господнього. Священики, які звершували службу, бачачи прихід Твій, вийшли назустріч славному Твоєму введенню і з піснями прийняли Тебе як майбутню Матір Архієрея Великого, що Небеса пройшов, промовляючи:
Радуйся, Благовоління Божого провіщення передбачене пророками.
Радуйся, Спасіння проповідуване людям, нині нам очевидно явлене.
Радуйся, бо Ти Ангелами небесними зі славою супроводжувана.
Радуйся, бо Ти ієреями Божими радісно зустрінута.
Радуйся, бо Ти дім батька Твого і людей своїх залишила.
Радуйся, бо Ти дім Божий появою Своєю освятила.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 5
Будучи Боговмістимим храмом, Богородице Діво, Ти до храму законного зі славою була приведена, щоби сповнилося пророцтво пророка Агея: «І наповню храм цей славою, і великою буде слава храму цього останнього більше ніж першого, говорить Господь Вседержитель». Мати ж Твоя, що привела Тебе до церковного входу, промовила до Тебе: «Іди, Дочко, до Того, Котрий подарував мені Тебе. Іди, Кивоте освячення, до благого і доброго Владики. Іди, Двері життя, до милосердного Подателя. Іди, Кивоте Слова, до храму Господнього. Увійди у Церкву Господню, світу Радосте і Веселосте, щоб я заспівала за Тебе Богові: Алилуя».

ІКОС 5
Мати Твоя, Богородице Діво, побачивши священиків Божих, які вийшли з храму, і святителя Захарію, що ішов Тобі назустріч, промовила до нього: «Прийми, Захаріє, Палату Неосквернену, прийми священику Кадильницю для незвичайного Вугілля, прийми, праведнику Кадило духовне. Прийми, о пророче, Богом даровану Дочку мою і введи в храм Сотворителя Твого, а коли введеш, посади Її на горі святині, в готовій оселі Божій, нічого не думаючи, бо через Неї станеться визволення». З нею ж і ми так заспіваймо до Тебе:
Радуйся, що входом Своїм Ти собори небесні звеселила.
Радуйся, що ієреї Божі втішилися появі Твоїй.
Радуйся, оселе небесна, що храм законний благодаттю освятила Ти.
Радуйся, небо земне, що Сама Себе зробила житлом для Христа чистотою Своєю.
Радуйся, Невісто Божа, бо велике і дивне пришестя Твоє.
Радуйся, Діво Чиста, бо страшним і славним є у храмі перебування Твоє.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 6
Проповідник входу Твого в храм Господній праведний Захарія дуже здивувався, коли побачив, що Тебе, Богородице Діво, родичі поставили лиш на першу сходинку сходів церковних, а далі Ти Сама без сторонньої допомоги, подолавши усі п’ятнадцять сходинок і підтримувана силою Божою, вийшла на висоту і нагорі стала. Захарія ж, бачачи це і пройнятий Духом Божим, сказав тоді матері Твоїй: «О жінко, Благословенний плід утроби Твоєї, славним є приведення твоє: бо істинну Матір Життя вводиш ти. Як храм вмістить Її?» Тоді ж, дякуючи Богові, заспівав Йому: Алилуя.

ІКОС 6
Велика радість пройняла усіх, хто стояв у храмі законному, коли великий святитель Захарія, сповнений Духа Святого, прийняв Тебе, Божа Мати, перед воротами церковними, тримаючи руками своїм і вводячи у Святеє Святих, так мовив до Тебе: «О, Отроковице Нескверна! О, Діво Непорочна! О, Дівице прекрасна! О, жінок окрасо! О, дочкам прикрасо! Ти благословенна між жонами, Ти прославлена чистотою, Ти запечатана дівством. Ти від прокляття Адамового звільнення. Іди, Сповнення пророцтва мого, іди, виконання Його Ради, іди, виконання обітниць Господніх. Іди, печате Його завіту, іди, Сповнення Його Таїнств. Іди, пророків усіх Світило. Іди, Оновлення усього давнього. Іди, Світло для тих, хто лежить у темряві. Іди, Спасіння, найновіше і Божественне. Увійди з радістю в Церкву Господа Твого, сьогодні в земну, в яку входять люди, але дуже скоро в небесну і неприступну». З ним і ми так співаємо Тобі:
Радуйся, Ліствице одухотворена, бо Ти сходинками високими до храму Господнього вийшла.
Радуйся, Двері непрохідні для людських помислів, бо Ти у двері Святині увійшла.
Радуйся, бо Ти наче сходинками чеснотами піднялася до висоти Вівтаря Небесного.
Радуйся, бо Ти на крилах дівства і чистоти досягла міста Царя Великого.
Радуйся, бо Ти дому Божого на горі високій сягнула.
Радуйся, бо Ти через замкнені ворота увійшла.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 7
Бажаючи спасти рід людський, Чоловіколюбець Господь, вибрав Тебе одну за Матір Собі і ввів Тебе у святий храм Свій, щоби там, на самоті і в глибокій тиші, далеко від спокус світу цього, виховувалася Ти у святині Господній, щоб стати Вмістилищем Божим. А Ти, перебуваючи в домі Божому, гралася і дуже раділа наче в палаті прекрасній, хоч і мала ще була, бо лише три роки Тобі минуло, але дорослою була Ти за благодаттю, бо передбачена і наперед вибрана Богом була Ти раніше від сотворення світу, і там співала Йому: Алилуя.

ІКОС 7
Нове – незнане, дивне і страшне – вчинив Тобою Господь, Благодатна, коли святитель великий Захарія, не в собі будучи, через тайне одкровення Боже ввів Тебе, порушуючи закон, за другу завісу, у внутрішню скинію, що називалася Святеє Святих, куди не те що жіночій статі, але й священикам не можна було входити, а тільки архієрею одному і то тільки один раз на рік. Але, напевно, Тобі, як живому Божому Кивоту, бо Ти ще до зачаття чистішою від усякого єства була, належало стати на місці законного Кивота Божого, що був пророком Ієремією захований, щоб наповнився знову славою Храм Божий. Бачачи такий величний вхід і ми з ним співаємо Тобі:
Радуйся, бо Ти у Святеє Святих зійшла наче на земне небо.
Радуйся, бо Ти стала біля Престолу Божого більшою від Святого Святих.
Радуйся, бо Ангели здивувалися, як славно увійшла Ти у Святеє Святих.
Радуйся, бо люди звеселися тим, що славою Своєю Ти наповнила храм Господній.
Радуйся, Палато прекрасна, в якій місце для Святої Тройці приготував Предвічний.
Радуйся, найсвятіший Престоле, на якому готується сісти тілом Пребожественний.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 8
Дивним є зачаття і Різдво Твоє. Дивним є те, як скоро виросла Ти. Дивним і предивним, Богоневісто, є Твоє введення всередину святилища і постійне в молитві перебування. Усе дивне в Тобі: бо з ранку і аж до третьої години кожного дня всередині святилища стояла Ти на молитві, після того з іншими дівами у притворі різним рукоділлям займалася, а від години дев’ятої знову у храмі – у Святому Святих – стояла Ти на молитві, з думками про Бога та вивчаючи Святе Писання, допоки Ангел Господній явився, щоб нагодувати Тебе їжою Небесною. Тож дивуючись такому рівноангельському життю Твоєму співаймо Богові, Котрий виявив над Тобою благу волю: Алилуя.

ІКОС 8
Усю Тебе, що перебувала всередині храму, освятив Дух Святий, Всесвята Діво. Тому ніщо нечисте, земне не торкнулося Тебе, бо небесну й нетлінну їжу споживала Ти, а земну їжу роздавала бідним та подорожуючим. І так щодня приймаючи від Ангела хліб небесний, збагачувалася Ти мудрістю і благодаттю, тілом і духом радіючи, щоб вмістити в Собі непорочне Слово Боже. І вмістила, І був архангел Гавриїл невідступним сторожем непорочної чистоти Твоєї, і з іншими Ангелами часто Тобі являвся, скріплюючи Тебе в подвигах духовних, в молитві і пості, в смиренні і лагідності, приємно розмовляючи з Тобою та Предвічну Раду Всевишнього про Тебе відкриваючи, щоб була Ти готова до прийняття Бога, так співаючи Тобі:
Радуйся, дивне Діяння невимовних таїн Божих.
Радуйся, дивне Сповнення Предвічної Ради Всевишнього.
Радуйся, небесним хлібом через ангела невимовно вихована.
Радуйся, благодаттю Божою з Неба укріплена.
Радуйся, бо у Святому Святих Тебе зустрічають багатоокі херувими.
Радуйся, бо з Тобою неустанно розмовляють шестикрилі серафими.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 9
Усяке єство ангельське здивувалося славній красі дівства Твого, Всесвята Діво. Ти ж з ангелами у Святому Святих перебувала і Сама бажала в чистоті ангельській і непорочному дівстві Своїм вічно жити. Заради цього Ти перша в світі дала обітницю дівства і, присвятивши Себе на повсякчасне служіння Богові в дівственій чистоті, стала Йому Невістою, щоби Духом Святим приготуватися і стати чистим й нетлінним Вмістилищем Слова Божого, співаючи Йому день і ніч: Алилуя.

ІКОС 9
Красномовні проповідники не можуть достойно пояснити таїну життя Твого в чистоті дівства у храмі, Богородице. Виростаючи літами, Ти з дня на день скріплювалася духом і провадила Своє подвижницьке життя: Ти з працьовитістю примножувала молитву, набираючись сил, аж поки Сила Вишнього осінила Тебе. Зростали в Тобі й дари Духа Святого: стаючи дорослішою Ти ще більше вправлялася в молитві й рукоділлі, цілі ночі разом з ангелами проводила в молитві за другою завісою. Тож за це ми з подивом так співаємо Тобі:
Радуйся, Святая Святих – Найсвятіша Діво, бо Ти принесла в жертву Богові дівство Своє.
Радуйся, чистіша від святого Духа Палато, що виховала Себе для Вмістилища Христового.
Радуйся, Двері небесні, що в храмі наче на Небі перебувала Ти.
Радуйся, Горо, зрошена Духом, бо процвіла Ти в святилищі усіма чеснотами.
Радуйся, бо Тебе ангели невидимо носять.
Радуйся, бо Тобі всі вірні подячні піснеспіви завжди приносять.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 10
Заради славного введення Твого в храм Богородице, Писання здійснилося і закон втратив силу, Ти ж, Діво Чиста, наче тінь увійшла в храм Божий, проміння благодаті усім засвітила, просвітила душі й помисли всіх, що сиділи в темряві. Тому нехай радіють Небо і земля, бачачи Небо Духовне, що йде, і чини Ангелів і людей нехай безперестанно співають: в храм вводиться радість і визволення для всіх, хто співає: Алилуя.

ІКОС 10
Ти є стіною для дів, що в молоді роки у дівстві по монастирях подвизаються, Богородице Діво, бо давши обітницю Богові дівство зберегти, Ти справді дивно зберегла його і коли було Тобі дванадцять років (в такому віці дівчата, що були при храмі, виходили заміж за звичаєм законним), щоб зберегти дівство Твоє віддали Тебе старцю Йосифові, на якого Сам Бог вказав чудом: від жезла його злетіла голубка. Таким чином зодягнувшись в суцільну красу дівства, як Невіста Божа, Ти подаєш допомогу в чистоті служіння Свого всім, хто лагідно, як Ти в мовчанні духа Твого, в тиші Твоїй, в смиренні і у невимовній чистоті служать Богові, щоб усі, хто через Тебе спасається, подячно співали Тобі:
Радуйся, що без сну в храмі Господньому перебувала, тож не дай і нам заснути в гріхах наших.
Радуйся, що в мовчанні у Святому Святих часто перебувала, сподоби й нас у спокої життя це прожити.
Радуйся, що з ангелами у Святилищі завжди розмовляла, навчи і нас мову безплотних розуміти.
Радуйся, що з чистими дівами при храмі жила, допоможи і нам в дівстві та чистоті життя своє прожити.
Радуйся, одухотворений храме Бога Живого, зроби і нас храмами Духа Святого.
Радуйся, найдорожча палато усякого добра, нагороди і нас усіма дарами Духа Святого.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 11
Від неземних співців співи найкращі приносять Тобі, Всесвята Діво, святі ангели, що прислуговують введенню Твоєму. Вони примножують радість і співають небесними голосами Тобі, що на службу Богові входиш, а з ними на землі піснями людськими хори дів Господові співають, псалмами оспівують і вшановують Тебе, – Матір Його. Тож дозволь і нам, разом з ними, чистими помислами і нескверними устами прославляти введення Твоє: Алилуя

ІКОС 11
Наче світлосяйна свічка Ти засвітилася нам, Богородице, коли увійшла у храм Господній і світлом ясним засяяла та у Святому Святих горіла, на молитві перебуваючи. Чистотою небесною освітила Ти увесь світ, що перебував у пітьмі гріховній, щоб і ми з дівами, які йшли з свічками і Тебе до храму Господнього із дівственою славою супроводжували, могли з радістю побачити Тебе, як Ти у світлі чистоти душевної і тілесної сяєш, та заспівати Тобі похвали такі:
Радуйся, негаснуча Свічко, бо Ти у Святилищі засвічена І свічконосними дівицями супроводжувана.
Радуйся, незаходима Зоре, бо Ти весь світ освітила і світлі ангели у храмі Тебе зустрічали.
Радуйся, Світильнику слави небесної, що світло правдиве у храмі всім засвітила Ти.
Радуйся, Палато Божої благодаті, що хліб духовний з рук Ангела прийняла Ти.
Радуйся, бо Ти Матір’ю Світла маєш стати, тож просвіти всіх нас: світлом чистоти Твоєї.
Радуйся, світла Мати тихого Сяйва, бо Ти теплотою молитов Своїх усіх утішаєш.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 12
Ти, Богородице Діво – повна Божої благодаті і новий одухотворений Кивот, в якому замість звичайної манни і видимих скрижалей вмістилися надзвичайні і невичерпні дари Божі і, була достойно введена у Святеє Святих, бо мала вмістити тілом безначальне Слово Боже. Для цього сили небесні служили Тобі, страшні херувими і палаючі вогнем любові серафими, обійнявши Тебе своїми крилами, престоли і господства, начала, сили і власті, припадаючи до Тебе разом з архангелами і ангелами, співали Тобі: Алилуя.
ІКОС 12
Оспівуючи Твоє всечесне введення у храм Господній, всі прославляємо предивне перебування Твоє в Святому Святих з ангелами і хліба небесного споживання, вклоняємося рівноангельській та дівственій Твоїй чистоті, Богородице, і віримо, що прийшла Ти від земного дому в Дім Божий як жертва чиста, як дар освячений для заручин дівства Твого Женихові Небесному, щоби достойно приготуватися до нетлінного і чистого Різдва Христового в домі Божому. Тож ми, віруючи, так співаємо Тобі:
Радуйся, бо Ти храм Господній пречистими стопами ніг Своїх освятила.
Радуйся, бо Ти дім Божий від осквернення грішників відмила.
Радуйся, бо Ти у храмі святому, наче на небесах, поклоніння небесних сил прийняла.
Радуйся, бо Ти у Святому Святих, як на небесах, стала біля Престолу Божого.
Радуйся, Діво прекрасна, що виходом Своїм з батьківського дому і входом у храм усьому світові принесла спокій.
Радуйся, Голубко нова, бо Ти входом Своїм у храм, праведникам які в пеклі перебували, надію подарувала.
Радуйся Богомобрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

КОНДАК 13
О Всехвальна Богоотроковице, що прийшла у храм виховуватися у Святому Святих, щоби стати Божою Оселею оспівуючи Твій вхід, просимо: прийми нині від нас наші молитви, визволи нас від усякої скорботи, напастей ворожих очисти нас від всякої скверни тіла і духу і збережи нас до кінця життя нашого в благочесті і чистоті, щоби ми, з Тобою, були достойно введені в оселі райські разом з мудри дівами, і з ними заспівали дякуючи за Тебе Богові: Алилуя.
Цей кондак читають тричі, потім ікос 1-й та кондак 1-й.

МОЛИТВА
О Всесвята Діво, Царице Неба і землі, раніше всіх віків вибрана Невісто Божа, Ти в останні часи прийшла до храму законного для заручин Женихові Небесному! Ти залишила людей і дім батька Свого, щоб принести Себе в жертву – чисту непорочну – Богові. Ти перша дала обітницю – постійного дівства. Допоможи і нам зберігати себе в чистоті і страху Божому на протязі усіх днів життя нашого, щоб були ми храмами Духа Святого, особливо допоможи усім, що в монастирях живуть і заручили себе на служіння Богові, наслідувати Тебе, в чистоті дівства проводити життя своє, та з юних літ нести благе і легке ярмо Христове, свято зберігати обітниці свої. Ти, Всечиста, що провела усі дні юності Своєї у храмі Господньому далеко від спокус світу цього, в постійному молитовному стоянні, у всякому тілесному і духовному стриманні, допоможи і нам відбивати від себе спокуси ворожі, що від тіла, світу і диявола приходять на нас з юних літ наших. Допоможи нам перемагати їх молитвою і постом. Ти, перебуваючи з ангелами у храмі Господньому, прикрасилася усіма чеснотами, а найбільше смиренністю, чистотою і любов’ю, достойно виховала Себе, щоб бути готовою вмістити тілом невмістиме Слово Боже, дозволь і нам, що гордістю опановані, нестриманістю і лінивством, зодягнутися у всяку духовну досконалість, щоб кожен з нас за Твоєю допомогою приготував одяг весільний для душі своєї та оливу добрих діл, щоби ми не нагими а готовими вийшли назустріч безсмертному Жениху нашому і Синові Твоєму – Христу Спасителю і Богові нашому, і щоб Він прийняв нас з розумними дівами в райські оселі, де зі святими сподобив нас завжди прославляти всесвяте Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа і Твоє милостиве заступництво завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Упорядкував протоієрей Миколай Капітула