joomla

19 грудня 2019 року, в день пам'яті святителя Миколая, Мир Лікійських Чудотворця, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Миколаївський храм в селі Городок Рівненського району, де з нагоди престольного свята очолив Божественну літургію.

За богослужінням владиці співслужив настоятель храму протоієрей Тарас Климович, ректор Рівненської духовної семінарії протоієрей Віталій Лотоцький та прибуле духовенство.

Під час Малого входу владика Іларіон, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, возвів клірика храму диякона Бориса Чувила в сан протодиякона. 

По завершенні літургії архіпастир звернувся до присутніх з повчальним словом, в якому привітав громаду з престольним святом та розповів про життя святителя Миколая Чудотворця. Владика зосередив увагу вірних на святості його життя та постійне заступництво за весь людський рід. Також архієпископ Іларіон вручив всім дітям святкові пордарунки. 

Потім відбувся хресний хід навколо храму, під час якого архіпастир освятив поклінний хрест в пам'ять воїнів, які загинули захищаючи Україну.

 

Пресслужба Рівненської єпархії