joomla

20 січня Православна Церква відзначає Собор Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоана. З нагоди свята архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив Божественну літургію у храмі на честь зачаття святого Пророка Іоана Предтечі в селі Забороль Рівненського району.

 

За богослужінням владиці співслужив секретар єпархії, благочинний Рівненського районного благочиння  протоієрей Сергій Лучанін; намісник Свято-Георгійвського чоловічого монастиря архімандрит Софроній (Бордюк); настоятель храму протоієрей Миколай Збитковський та прибуле духовенство.

 

Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, нагородив протоієрея Миколая Збитковського правом носіння хреста з прикрасами.

 

По завершенні літургії відбувся хресний хід, під час якого всіх присутніх було окроплено освяченою водою та прочитано Євангельське зачало.

 

Після цього владика Іларіон звернувся до вірян з повчальним словом. Також архієрей привітав протоієрея Миколая Збитковського з 15-річчям священичої хіротонії, а паству із храмовим відпустом. 

 

Завершилось архієрейське богослужіння уставним многоліттям.

Пресслужба Рівненської єпархії