joomla

23 січня у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон відзначив дипломами Рівненської єпархії учасників VIIІ міського фестивалю вуличних вертепів «Нова радість стала».

Фестиваль, який об’єднав учнівсько-педагогічні колективи рівненських шкіл, проходив 16 та 17 січня на майдані Незалежності в Рівному і відбувся за сприяння управління освіти Рівненського міськвиконкому та управління культури і туризму.

Фестиваль проводився з метою популяризації та розвитку національної спадщини багатовікової творчості українського народу, відродження змісту і значення різдвяних поздоровлень і побажань через спеціальні пісні – колядки, святкові обходи, театральні дійства та організації змістовного дозвілля і відпочинку школярів під час різдвяних свят.

Цьогоріч у фестивалі взяли участь 38 колективів із закладів освіти міста, а також колективи управління сім’ї, молоді та спорту. 12 колективів, які за підсумками двох днів стали найкращими, були нагороджені дипломами Рівненської єпархії.

Пресслужба Рівненської єпархії