joomla

26 лютого 2020 року 13 підлітків, які проживають фактично на лінії розмежування у селищі Золоте на Луганщині, завітали до Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Після відвідування собору і знайомства з його історією юні луганчани і дорослі, які їх супроводжували, зустрілися в трапезній монастиря з Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

Поїздку учнів переважно старших класів з Золотого до Києва організувала заслужена артистка України Анжеліка Рудницька, яка також була присутня на зустрічі.

Під час чаювання Його Блаженство поспілкувався з підлітками про їхні враження від візиту до столиці, про Революцію Гідності та ту роль, яку у ній відіграв Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир, а також про ситуацію у їхньому рідному селищі.

Виявилося, що для молодих людей обстріли окупантами стали буденним явищем і вони уже навіть розрізняють калібр зброї, з якої ведеться вогонь.

Також Предстоятель на зустрічі торкнувся теми збереження довкілля та відповідального споживання ресурсів.

«Екологічна ситуація є наслідком людської діяльності, отже ми маємо бути не лише бездумними споживачами. Нам варто думати про те, що ми залишимо вам, а ви – своїм дітям», – сказав Митрополит Епіфаній.

Окрім того, Блаженнійший владика розповів молодим людям про необхідність постійного вдосконалення та плекання ідеалів добра.

«Ви бачите багато зла і ненависті там, де живете, але ви не повинні дозволяти злу впливати на вас. Ви не одні, ми вас любимо і чекаємо. Ми всі разом складаємо одну Українську державу. Потрібно єднатися навколо нашої Батьківщини і наших рідних українських цінностей. Життя – це постійна школа вдосконалення. Отже необхідно вчитися і засвоювати лише найкраще. Врешті-решт, зло буде покаране, а випробування зроблять нас сильнішими. Бажаю вам бути справедливими і відстоювати правду й добро та любити ближніх, адже любов – це основа людського життя», – підсумував Його Блаженство.

Джерело pomisna.info