joomla

103729145 2622979617917591 3314636708632438380 oСьогодні День тезоіменитства Першого серед Предстоятелів Православ’я, Вселенського Патріарха Варфоломія.

З братньою любов’ю від себе особисто та від всієї Православної Церкви України сердечно вітаю Вас з Днем Вашого небесного покровителя – святого апостола Варфоломія.

Пам’ять святих, імена яких ми носимо, завжди є приводом згадати про їхнє життя і подвиги та надихнутися їхнім прикладом. Апостол Варфоломій був невтомним проповідником слова Божого серед багатьох народів. І Ви, Ваша Всесвятосте, з великою ревністю дбаєте про те, щоби серед православних християн та перед усім світом словом і ділом поширювати свідчення істини.

У цей особливий час скорбот і випробувань для Церкви і всього людства, які допустив Господь, хочу запевнити Вашу Всесвятість у нашій незмінній любові, постійній молитві як за Вас особисто, так і за нашу Матір-Церкву, за Вселенський Патріархат, який Ви гідно очолюєте.

З теплотою і радістю згадую наше спілкування у ці дні минулого року. Дякую Богові та вшановую наполегливу працю Вашої Всесвятості в утвердженні єдності та однодумності серед Помісних Церков, адже всі є свідками того, що за рік, який минув, багато добрих плодів цієї праці було досягнуто.

Нехай Спаситель за молитвами Вашого небесного покровителя, святого апостола Варфоломія, Ваших святих попередників на Патріаршому Престолі Великої Христової Церкви та всіх святих, подає Вам добре здоров’я, довголіття, успіх у служінні та всіх добрих справах, охороняє від усякого зла.

Запевнюю Вас у незмінній глибокій повазі, постійній молитві за Вас та прошу про молитву за нашу Православну Церкву України, за мир і єдність України та за наш побожний народ!

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній