joomla

Сьомий рік поспіль триває російсько-українська війна, яка забрала тисячі життів, а багатьох змусила змінити і місце проживання. Багато батьків не дочекалися своїх синів, дружини залишилися вдовами, а дітки сиротами. Тому напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, Недільна школа Свято-Покровського собору, спільно з волонтерами міста, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, ініціювала проведення благодійної акції «Зберемо діток наших захисників до школи».

 Мета акції - зібрати і подарувати діткам-першокласникам загиблих і поранених захисників, яких в нашій області налічується 8 осіб, необхідне шкільне приладдя для навчання.

 Парафіяни Свято-Покровського собору та небайдужі люди нашого міста оперативно відгукнулися і підтримали акцію, що дозволило швидко сформувати шкільні подарунки не тільки для вісьмох першокласників, але й для їх братиків і сестричок, які навчаються в середніх і старших класах. Було зібрано 15 наборів, які доповнили Біблії для дітей і, звичайно, солодкі смаколики. 

Дехто з благодійників побажав адресно вручити свої дарунки, адже акція, яка тривала два тижні, завершилася 30 серпня на території Свято-Покровського собору і зібрала батьків, дітей, волонтерів та благодійників. Слід зазначити, що на заході були присутні дітки з Дубно, Клеваня, Костополя та Рівного, а два набори подарунків поїхали до Здолбунова.

Слова молитви та духовні поради звучали в цей день з вуст о.Григорія Горбача, а усі присутні мали змогу висловити свої побажання на адресу діток та на спомин про їх батьків-захисників.

Хочеться подякувати усім парафіянам Свято-Покровського собору, які долучилися до цієї акції, а також відзначити: Анастасію Бондар, Юрія Поліщука, Олексія Муляренка, Віктора Суходольського, Сергія Кондрачука, Іоанну Бояківську за адресні подарунки дітям.

Хай розумними, щасливими та в благодаті Божій зростають юні школярики, а в нашій рідній Україні запанує справедливий мир.

 

 

                                                                  Мирослава Хоміцька,

                                                                                                     завідувачка Недільної школи