joomla

14 жовтня Православна Церква вшанувала свято Покрова Пресвятої Богородиці. У Рівному це свято відзначається з особливим піднесенням, адже на честь Покрови зведений величний кафедральний собор.

 

З нагоди свята у Свято-Покровському соборі була відслужена урочиста Божественна літургія, яку на запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. 

 

Владиці Симеону співслужив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, архімандрити Кіріон (Інасарідзе) та Онуфрій (Ляда), секретар єпархії протоієрей Сергій Лучанін, старший священик кафедрального храму протоієрей Роман Довбета, ректор РДС протоієрей Віталій Лотоцький та численне духовенство. 

 

Богослужіння транслювалось в прямому ефірі телеканалів UA:ПЕРШИЙ та ITV.

 

Разом з духовенством та вірянами молились представники місцевої влади.

 

Після євангельського читання митрополит Симеон виголосив повчальну проповідь.

 

По завершенні літургії та святкового молебню архієпископ Іларіон подякував єпископату, духовенству та вірянам за спільну молитву, та з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відзначив священнослужителів, представників місцевої влади та благодійників високими церковними відзнаками. 

 

 

Пресслужба Рівненської єпархії

фото Василь Мосійчук