joomla

30 травня 2021р. перебуваючи з прощею до святинь Туреччини прочани паломницького центру "Воскресіння" взяли участь в Божественній літургії у Патріаршому Свято-Георгіївському соборі в Константинополі.

 

Урочисте богослужіння очолював Всесвятіший Вселенський Патріарх Варфоломій І.

 

Всі паломники причастилися пречистих Тіла і Крові Христових.

 

Після завершення богослужіння Вселенський Патріарх Варфоломій привітав прочан в граді святого Костянтина і побажав успішної подальшої паломницької подорожі.

 

В свою чергу українські прочани висловили вдячність Його Всесвятості за невтомну турботу про Церкву Христову та зокрема за Українську Церкву і на знак духовної єдності Константинопольської та Української Церков подарували ікону преподобного Олексія, сповідника Карпатського з частиною його святих мощей.

 

Вселенський Патріарх Варфоломій І з вдячністю прийняв святу ікону і подякував за цінний дарунок. Також паломники передали вітання Патріарху Варфоломію від діток недільних шкіл Рівненської єпархії, на що він зауважив, що молитви діток завжди є дуже важливими. 

 

Окрім Вселенської Патріархії паломники помолилися і в інших святинях Константинополя, кожна з яких вражає своєю неповторністю.

 

протоієрей Миколай Капітула,

головний координатор паломницького центру "Воскресіння"