joomla

15 червня у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Рівне відбулось урочисте богослужіння з нагоди чергового випуску у Рівненській Духовній семінарії. 

 

Святкову літургію очолив керуючий єпархією архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. За літургією владиці співслужив ректор РДС протоієрей Віталій Лотоцький, викладачі та випускники семінарії у священичому сані. 

 

За богослужінням співав хор духовної школи під керівництвом Ірини Пасічник. 

 

На запричасному стиху з проповідю про значення пастирського покликання до віруючих у храмі звернувся випускник Ярослав Собчук. 

 

Після літургії був звершений Подячний молебень, який очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон у співслужінні єпископа Рівненського і Сарненського Гавриїла. 

 

Опісля в храмі відбулась актова частина та вручення дипломів випускникам богословського факультету й регентського відділення РДС. 

 

Із вітальним словом до присутніх звернулися: архієпископ Іларіон, єпископ Гавриїл, батько одного з випускників прот. Степан Татарин, ректор РДС прот. Віталій Лотоцький, декан богословського факультету прот. Віталій Кузін. 

 

Також від випускників з словами подяки до викладачів звернувся випускник богословського факультету РДС Левицький Андрій. 

 

Закінчився урочистий захід пам’ятним фото і святковою трапезою.

 

Читайте наші новини у Telegram адже це швидко, зручно і завжди у вашому смартфоні.

 

 

За інформацією seminaria.rv.ua