joomla

Щороку, у третю неділю червня в Україні відзначається День медичного працівника. З цієї нагоди архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, у п'ятницю 18 червня та вівторок 22 червня, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, нагороджував лікарів Рівненщини високими церковними відзнаками.

 

Нагородження відбувалося у медичних закладах Рівного.

 

Зокрема, за заслуги перед Помісною Православною Церквою, побожним народом та за жертовне служіння у збереженні дару життя, Орденом святого Михаїла ІІ ступеня відзначений Шрам Олег Михайлович; Орденами святого великомученика Пантелеймона нагороджені: Лариса Леонідівна Верещук, Любов Петрівна Ярмолюк, Віктор Олександрович Ткач, Наталія Борисівна Качановська, Тамара Олександрівна Пасічник, Андрій Миколайович Гирак та Світлана Петрівна Бойчук.

 

Митрополичими благословенними грамотами з відзнаками нагороджені: Світлана Анатоліївна Бродецька, Майя Володимирівна Михалюк, Марія Леонтіївна Гайник, Оксана Леонтіївна Грабар, Тетяна Іванівна Бугаєць та Лариса Миколаївна Грицута.

 

У своєму вітальному слові архієпископ Іларіон, від імені Предстоятеля Православної Церкви України, подякув лікарям, а в їх особах і всім медпрацівникам Рівненщини, за їхню жертовну та невтомну працю. Владика відзначив, що незважаючи на епідемію короновірусу, лікарі як істинні професіонали, як мовчазні ангели-охоронці завжди готові прийти на допомогу людині, виявляючи жертовність та відданість своїй справі, часто наражаючись на небезпеку і навіть ризикуючи власним життям. «У ваших руках — складна і відповідальна справа. Сподіваюсь, що ви й надалі з високим сумлінням виконуватимете поставлені перед Вами завдання, а Ваші зусилля винагороджуватимуться повагою і вдячністю суспільства» - наголосив у вітальному слові керуючий Рівненською єпархією.

Пресслужба Рівненської єпархії