joomla

З 21 по 26 червня, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, відбувся перший заїзд в Православному дитячому таборі «Преображення».

 

Цей табір, проходив на базі Гімназії с. Ставок Костопільського благочиння, і вже став традиційним.

 

Табір дав дітям можливість проводити ці дні в атмосфері християнської любові, взаємодопомоги, спілкування та всього того, що в наш секуляризований час так не вистачає. Адже, діти, в своїй більшості, проводять час біля телевізорів чи комп’ютерів(смартфонів), тим самим забуваючи, як приємно можна провести ці літні дні на природі в приємному спілкуванні з друзями. Табір діяв цілодобово, як наметове містечко, і п'ятиразово харчував дітей.

 

Під час цього таборування діти мали можливість прийняти участь в різноманітних спортивних і творчих конкурсах, таких як: «Україна має талант», духовий брейн-ринг, різні майстер-класи та в багатьох інших цікавих заняттях. Також учасники табору відвідували лекції на духовну тематику, на яких вивчали Закон Божий, історію Православної Церкви. Традиційно в нашому таборі пройшов конкурс сценок на біблійну  тематику. В останній день табору була відслужена Божественна Літургія для дітей, під час якої таборяни приступили до Таїнства Сповіді і Причастя. Цікаво, що самі таборяни повністю відспівали Літургію. 

 

Приносимо найщиріші слова вдячності всім меценатам,які  не пройшли осторонь ,а щиросердно відгукнулись на наші прохання, завдяки їм наш табір був абсолютно безкоштовним для всіх дітей. Дякуємо Голові Головинської ОТГ Олександру Бачуку та Директору гімназії Середі В'ячеславу за допомогу та виділене приміщення. Також щиро дякуємо всім нашим помічникам і наставникам.

 

Нехай всім вам Всемилостивий Господь відплатить сторицею за ваші благі справи!

 

Наша Віра Славна! Віра Православна!

 

 

протоієрей Костянтин Чорноус