joomla

09 серпня 2021 року, в день пам'яті преподобного Германа Аляскінського, Високопреосвященнійший Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський, у співслужінні архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона, завершив Божественну літургію в храмі Трьох Святителів Чернівецького національного універси імені Ю. Федьковича.

 

В день тезоіменитства правлячого архієрея за богослужінням молились обласний благочинний протоієрей Іоан Маковій, міський благочинний, настоятель храму митрофорний протоієрей Миколай Щербань, секретар єпархії ігумен Лука (Грубняк), архімандрит Захарій (Карлійчук), протоієрей Богдан Попович, клірик Тернопільсько-Бучацької єпархії протоієрей Василь Божаківський, протоієрей Миколай Лагодич, протоієрей Димитрій Ходан, протоієрей Миколай Артем, протоієрей Миколай Шкрібляк, протоієрей Миколай Остапович, ієрей Ігор Луцан, ієрей Михаїл Константинюк, ієрей Михаїл Левицький, протодиякон Миколай Федорюк, протодиякон Сергій Маковій, протодиякон Віктор Лавський.

 

Під час богослужіння було піднесено молитви за Україну, воїнів-захисників, український народ та за припинення згубної пошесті. 

 

На запричасному стиху проповідь виголосив доктор філософських наук протоієрей Миколай Шкрібляк, наголосивши на вірності Богові та подвижницькому служінні великомученика Пантелеймона Цілителя та преподобного Германа Аляскінського. 

По завершенні літургії було відслужено молебень до преподобного Германа Аляскінського.

 

Богослужіння завершилось вітальними словами владиці Герману з днем Тезоіменитства гостями, кліриками та вірянами.

За інформацією Facebook Чернівецько-Хотинської єпархії