joomla

20 серпня у монастирі в ім’я святителя Нектарія Егінському у Хуторі Ясному відкрили меморіальну дошку Блаженнішому Митрополиту Володимиру. Її встановлено на фасаді Спасо-Преображенської церкви обителі.

 

Церква Преображення Господнього – теплий храм монастиря. Її збудували в 2014-2015 роках за ініціативи митрополита Переяславського і Вишневського Олександра в пам'ять про свого духовного наставника Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана; +2014).

 

Цього ж дня, а це другий день свята Преображення Господнього, у монастирі відзначили престольне свято. Богослужіння було відправлено просто неба поряд із храмом. Божественну літургію очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, архієпископів: Рівненського і Острозького Іларіона, Чернівецького і Хотинського Германа, Тернопільського і Бучацького Тихона, єпископів: Володимир-Волинського і Турійського Матфея, Шепетівського Адріана, Харківського і Богодухівського Митрофана, Житомирського і Овруцького Паїсія, ігумена Свято-Воскресенського Гурбинського монастиря архімандрита Онуфрія Ляда, братії монастиря, духівництва Переяславсько-Вишневської єпархії та гостей у священному сані.

 

Перед початком відправи митрополит Симеон освятив меморіальну дошку Владиці Володимиру.

 

Після Літургії було освячення плодів нового врожаю.

За інформацією http://pereyaslav-eparchia.kiev.ua