joomla

31 жовтня 2021 року, в 19 неділю після П'ятидесятниці, день пам'яті святого апостола і євангелиста Луки, архієпископ Рівненський Острозький Іларіон очолив Божественну літургію у Хресто-Воздвиженському храмі села Копиткове Здолбунівського благочиння.

 

Слід відзначити, що дана громада після отримання Томосу про автокефалію, однією з перших приєдналася до Православної Церкви України.

 

Перед початком літургії архієрей звершив чин освячення престолу. 

 

За богослужінням владиці співслужив благочинний Здолбунівського благочиння протоієрей Павло Джура, настоятель храму священик Роман Семенчук та запрошене духовенство. 

 

Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, нагородив протоієрея Віталія Петрюка правом носіння миитри, а священика Романа Семенчук правом носіння наперсного хреста. 

 

За богослужінням була піднесена молитва про припинення епідемії коронавірусу та молитва за визволення України від нашестя чужинців.

 

Прикінці відправи архіпастир привітав настоятеля та громаду з воскресним днем, та відзначив церковний акти і благодійників церковними нагородами.

 

Завершлось богослужіння уставним многоліттям.

Пресслужба Рівненської єпархії

Фото Василь Мосійчук