joomla

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 13 листопада 2021 року завітав на Чернігівщину та освятив духовно-релігійний центр на честь святого архістратига Божого Михаїла в с. Озерне.

 

Під час Чину освячення Предстоятелю Православної Церкви України співслужили архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, запрошене та місцеве духовенство.

 

За богослужінням також молилися меценати та будівничі духовно-релігійного центру.

 

Блаженнійший Митрополит Епіфаній після завершення освячення звернувся до присутніх із Першосвятительським словом, в якому акцентував увагу на важливості цієї події в житті Православної Церкви України.

 

«Вірю, що духовно-релігійний просвітницький центр в майбутньому відіграє важливу роль у житті нашої незалежної помісної Української Православної Церкви. Це місце унікальне і в ньому будуть проходити заходи різного типу, які покликані розбудовувати і утверджувати духовні та моральні цінності. Я переконаний, що з Божою допомогою це приміщення слугуватиме для добрих і корисних справ. І сьогодні ми радіємо, адже ця подія свідчить, що наша Церква розвивається і утверджується», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

 

Також Предстоятель Православної Церкви України відзначив високими церковними нагородами меценатів Ігора Бойка – Орденом архістратига Божого Михаїла І ступеня, Ірину Бойко – Орденом святої рівноапостольної княгині Ольги, Благословенною грамотою з відзнакою Вадима Павленка, а також Благословенними грамотами священників Чернігівської єпархії та будівничих.

 

На завершення урочистого заходу слова вдячності Предстоятелю висловив керуючий Чернігівською єпархією архієпископ Євстратій, який наголосив, що з Божою допомогою ця справа принесе багато плодів.

За інформацією https://www.pomisna.info