joomla

06 січня 2022 року, в Навечір'я Різдва Христового (Різдвяний святвечір), архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне, очолив уставні Богослужіння: Великі (Царські) часи, Зображальні та Вечірню з літургією за чином святителя Василія Великого.

 

За богослужінням владиці співслужив намісник Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря архімандрит Онуфрій (Ляда) та клірики кафедрального храму.

 

Під час літургії була піднесена молитва за Українських захисників та за визволення від нашестя чужинців, а також всеукраїнська молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу.

 

За літургією архієпископ Іларіон звершив священичу хіротонію над дияконом Павлом Ковальським, вихованцем Рівненської духовної семінарії.

 

Прикінці відправи відбувся чин славлення Христа, під час якого на середину собору була винесена ікона Різдва Христового, перед якою священнослужителі урочисто заспівали тропар та кондак свята.

  

Завтра, в день Різдва Христового, архієпископ Іларіон очолить Божественну літургію у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Рівне. Архієрейське богослужіння транслюватиметься в прямому ефірі телеканалу ITV. Початок відправи о 9.30 год.

 

 

Пресслужба Рівненської єпархії