joomla

 

«Радуйся, небо, земле, веселися, Христос народився!»

Різдво Христове з особливим трепетом чекають дорослі і малеча, бо ж настає час надії та радості, чистих помислів та добрих справ, коли весь християнський світ молитовно та піснеспівами возносить хвалу Новонародженому Спасителю світу.

З року в рік учні Недільних шкіл нашої єпархії колядками та вертепами прославляють Народженого Ісусика, тим самим сповіщаючи кожному, що у світі з’явився Месія. 

Так, і цьогоріч, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, Єпархіальним відділом функціонування парафіяльних недільних шкіл та катехизації молоді був організований Фестиваль колядок та щедрівок «Різдвяні передзвони – 2022» для вихованців недільних шкіл Рівненської єпархії ПЦУ. Фестиваль проходив у два етапи і перший розпочався на подвір’ї Свято-Воскресенського храму (Новий Двір) та зібрав багато колективів парафіяльних недільних шкіл Рівного, Здолбунова та Острозького благочиння.

Розпочався захід молитвою та вступним словом настоятеля Свято-Воскресенської параії Нового Двору о.Назарія Вернюка, який привітав усіх присутніх із святом Різдва Христового та разом з дітками парафіяльної школи відкрив Фестиваль співом коляди.

Далі естафету «Різдвяних передзвонів – 2022» підхопили діти, вчителі та священники присутніх недільних шкіл, промовляючи віншівки та співаючи колядки та щедрівки на честь Різдва Спасителя. Різдвяні піснеспіви, які з особливим піднесенням звучали з вуст дітей, створювали неповторну атмосферу різдвяного свята, духовного піднесення та справжньої радості. Кожна школа, яка долучилася до заходу, на згадку отримала Диплом фестивалю, а, наприкінці, всі його учасники прославили Новонародженого Младенця спільною колядою.

Друга частина свята проходила на подвір’ї комплексу «Отаман», де на всіх учасників чекав смачний куліш, веселі розваги, солодкі подарунки та катання на возі з кониками, з якого, так по-особливому, звучали дитячі колядки. 

Морозний день підрум’янив усім щічки, а різдвяний спів та віншування наповнили серця присутніх радістю та піднесенням, адже: «Різдво – велике свято, народе веселися. Щоб нам спасіння дати, Син Божий народився!» 

         Мирослава Хоміцька, 

голова Єпархіального відділу функціонування

парафіяльних недільних шкіл та катехизації молоді