joomla

dsc 8331-1Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній надіслав вітання Предстоятелям та ієрархам Православних Церков з нагоди Світлого Христового Воскресіння. У вітальних листах сказано:

Христос Воскрес!

З нагоди священної Пасхи радісними словами ангельської звістки про воскресіння Господа нашого Ісуса Христа хочу поділитися з Вами, сповідуючи цю істину як наріжний камінь нашої спільної християнської православної віри.

Цього року Воскресіння Христове православні в Україні зустрічають у надзвичайних обставинах – серед болю, горя, сліз, страждань, руйнувань, насильства і смерті, які принесла на нашу мирну землю армія Росії. Перед початком Великого посту правитель цієї держави віддав наказ атакувати українські міста і села, вбивати наших братів і сестер.

Ці злочини проти мирного народу України тривали протягом усього часу Великого посту та продовжуються надалі. Їх всесвітньо відомими символами стали Буча – квітуче мирне передмістя Києва, у якому за декілька тижнів російської окупації були страчені сотні мирних мешканців, а також Маріуполь – прекрасне велике місто, назване на честь Діви Марії, перетворене Росією на суцільні руїни та могилу для багатьох тисяч невинно вбитих.

Переконаний, що не лише ці злочини, але також і слова та дії Московського патріарха Кирила, який з амвону підтримав війну проти України, внаслідок чого гинуть і ті, хто вважав його своїм пастирем, повинні отримати засудження з боку повноти Православ’я. Не можна тримати Чашу і пастирський жезл руками, на яких – кров.

Однак серед темряви і страждань війни світло Воскресіння Христового дає нам впевненість у перемозі істини, життя, любові. Ми вдячні всім, хто молитвою про мир для України, гуманітарною допомогою, піклуванням про біженців, словами і справами, спрямованими на засудження російської агресії, виявив та продовжує виявляти свою братню любов.

Від глибини серця вітаючи Вас зі Світлим Христовим Воскресінням бажаю многих і благословенних літ служіння на благо Церкви і довіреної Вам побожної пастви, міцного здоров’я, примноження духовних і тілесних сил, всіх благ від Господа!

Прошу Ваших святих молитов за мене, за Православну Церкву України і український народ, за перемогу правди та справедливий мир для нашої держави. Запевняю також і Вас у своїх молитвах.

Джерело: https://www.pomisna.info