joomla

0-02-05-1e23c43fe19009a8d90d2f94ecc51d855fee51f2ffe147c2fe1dbac747de4d4b 1c6dab06400747В неділю 19 червня 2022 року, відбулись загальні збори «Релігійної громади парафії преподобного Серафима Саровського Рівненської єпархії Української Православної Церкви смт. Млинів», які були скликані відповідно до вимог Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», та пройшли з дотриманням норм чинного законодавства.

На зборах члени релігійної громади разом із своїм настоятелем  протоієреєм Олександром Посільським ОДНОГОЛОСНО прийняли рішення підлеглість у канонічних і організаційних питаннях релігійної громади змінити на підлеглість Українській Православній Церкві (Православній Церкві України)  шляхом внесення відповідних змін до Статуту релігійної громади. 

Таким чином, релігійна громада парафії Преподобного Серафима Саровського смт. Млинів разом із своїм настоятелем вийшла з-під юрисдикції московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України.

Нагадуємо, Православна Церква України не закликає захоплювати храми московського патріархату чи силою змінювати їхню конфесійну приналежність. Про це неодноразово заявляв як наш Предстоятель – Блаженнійший Митрополит Епіфаній, так і керуючий Рівненською єпархією архієпископ Іларіон. Однак для тих, хто готовий і бажає долучитися до Православної Церкви України – наші двері відкриті завжди!

Пресслужба Рівненської єпархії