joomla

dsc 6776Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 12 вересня 2022 року звершив освячення новозбудованого храму на честь преподобного Феодосія Печерського у селі Горішня Слобідка Тернопільської області та очолив в ньому Божественну літургію.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Богородчанський Феогност, настоятель храму протоієрей Миколай Романів, місцеве та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

Наприкінці літургії Предстоятель єдиної помісної Української Православної Церкви звернувся до вірян з першосвятительським словом й привітав громаду з освяченням престолу та храму.

«Вітаю всіх вас з цією величною та історичною подією в житті не лише вашої громади, а і загалом нашої помісної Української Православної Церкви. Сьогодні ми звершили освячення цього прекрасного і ошатного храму на честь святого преподобного Феодосія Печерського. Ще одна святиня відкрила свої двері, щоб ті, які будуть линути до неї, тут почерпали невидиму Божественну благодать, яка укріплює наші духовні і фізичні сили. Бо без Бога ми не можемо нічого робити», – наголосив Митрополит Епіфаній.

Також Предстоятель побажав громаді та настоятелю, щоб Господь благословляв їх та надихав для подальшої праці.

«Бажаю, щоби Господь й надалі всіх вас надихав, особливо громаду, яка трудилася і робила все для того, щоби ця святиня постала. Вона будувалася близько 10 років, але сьогодні ми з вами маємо велике торжество: ми радіємо, ми молимося і дякуємо Богові та просимо Його благословення на подальші дні нашого земного життя», – сказав Предстоятель.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній вручив іменний хрест Предстоятеля настоятелю храму протоієрею Миколаю та відзначив меценатів церковними нагородами.

Керуючий єпархією архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон від імені громади та від себе особисто висловив вдячність за спільну молитву та підніс Його Блаженству просфору і квіти

Завершилося Богослужіння уставним многоліттям.

Пресслужба Київської Митрополії