joomla

dsc 1264Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 14 жовтня 2022 року, в день свята Покрову Пресвятої Богородиці та в День захисників і захисниць України, очолив Божественну літургію у Покровському кафедральному соборі міста Рівного.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло та місцеве й запрошене духовенство.

За богослужінням молилися голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, міський голова Рівного Олександр Третяк, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, інші представники місцевої влади та численні віряни.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитвудо Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній ще раз привітав захисників України та усю громаду зі святом і зазначив про праведність оборонної боротьби, яку веде наш народ проти російських загарбників.

У свою чергу архієпископ Іларіон подякував Предстоятелю за архіпастирський візит і натхненну спільну молитву.

Завершилася урочиста відправа уставним многоліттям та виконанням духовного гімну України – «Боже, великий, єдиний».

 

За інформацією pomisna.info