joomla

dsc 1397У Рівному оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс ідей на найкращу проєкту пропозицію забудови житлового кварталу і храмового комплексу Собору святого великомученика Георгія Переможця, який планується збудувати в районі ЖК «На Щасливому».

Основна ідея конкурсу – створення унікального комплексу, де гармонійно поєднуються величний Собор та вишуканий житловий квартал, які матимуть спільний архітектурно-ландшафтний простір.

До складу журі конкурсу входять визнані архітектори, митці, експерти та ін. А організаторами конкурсу є Національна спілка архітекторів України.

«Будівництво Собору святого великомученика Георгія Переможця ми присвячуємо, як подяку Господу за допомогу Україні у багатовіковій війні за волю та незалежність від російської навали, а також з непохитною вірою в нашій Перемозі у війні, яка відбувається зараз на нашій землі. В Соборі цьому ми закарбуємо навіки імена тих, хто життя своє поклав задля щасливого майбутнього всіх наступних поколінь українських.

Житлові будинки кварталу, що проектується, мають утворювати спільний архітектурний простір із Собором і поєднання це має бути оригінальним, можливо навіть сміливим. Основне завдання для проектування житлового кварталу – це створити зручне та затишне житло з необхідною інфраструктурою, вигідно використовуючи його місце розташування, наявність на території кварталу Собору та спільного ландшафтного простору, рельєф ділянки, можливі краєвиди та архітектурну привабливість будівель нового кварталу, а досвідчене журі конкурсу обере найкращі рішення серед запропонованих”, – зазначають організатори конкурсу.

Нагадуємо, місце під будівництво храмового комплексу Собору святого великомученика Георгія Переможця, на Покрову 2022 року освятив Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Ознайомитися з програмою та умовами можна на сайті конкурсу – http://konkurs.rivne.ua/

Щоб заявити про участь у конкурсі, необхідно заповнити форму – https://cutt.ly/F3l83ZR

Реєстраційна форма буде доступна для заповнення до 15.00 год., 10 березня 2023 р.