joomla
 

21 листопада Православна Церква вшановує пам'ять святого Архистратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безплотних. Цього дня у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі м. Київ відзначається престольне свято, адже центральний приділ Золотоверхого собору освячений на честь святого Архистратига Михаїла.

Святкові богослужіння, а саме: Всенічне бдіння та Божественну літургію очолив священноархимандрит монастиря Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Його Святості співслужили: Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Білоцерківський Олексанр, єпископ Васильківський Феодосій та намісник монастиря єпископ Вишгородський Агапіт, а також братія монастиря разом із запрошеним духовенством міста Києва.

Після літургії Патріарх Філарет звернувся до присутніх у храмі з повчальним та привітальним словом. У своїй проповіді Святійший Владика розповів про значення ангелів у справі спасіння людини.

Після цього під звуки дзвонів було звершено Хресний хід навколо собору та відслужено святковий молебень.

 

 

За інформацією archangel.kiev.ua та vimeo.com