joomla

7 липня 2012 р., на запрошення митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон перебував у Івано-Франківській єпархії.

В цей день Православна Церква молитовно вшановує Різдво Чесного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана та пам'ять преподобних Іова і Феодосія засновників Хресто-Воздвиженського Манявського монастиря.

З нагоди престольного свята Манявського чоловічого монастиря, цього дня Божественну літургію під відкритим небом на подвір’ї перед головним Хрестовоздвиженським храмом обителі, очолив Святійший Патріарх Філарет.

Його Святості за Літургією співслужили: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій; митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, священноархимандрит Хресто-Воздвиженського Манявського монастиря; архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон; єпископ Дрогобицький і Самбірський Михаїл, а також чисельне духовенство

На богослужінні молилися представники влади та громадськість, реєстрове козацтво та близько десяти тисяч вірних. Співали три хорові колективи: хор собору "Всіх святих землі української" міста Калуша, під керівництвом регента Володимира Нагловського; чоловічий хор храму Святителя Миколая села Чорнолізці Тисменицького району, під керівництвом регента Петра Токарика та вокально-чоловічий колектив "Відродження", художній керівник протоієрей Юрій Мулярчук.

На закінчення Літургії Святійший Владика виголосив повчальне слово присвячене дню святкування Предтечі Спасового Іоана та преподобних Іова і Феодосія Манявських. Після відпусту митрополит Іоасаф висловив щиру подяку Патріарху за його першосвятительський візит на Прикарпаття, а зокрема у Манявський монастир і побажав духовних та тілесних сил.

Богослужіння закінчилося співом "Під Твою милость..." та поклонінню мироточивій іконі Пресвятої Богородиці "Ігуменя Манявська".

Після богослужіння відбувся підхід Патріарха Філарета до преси, під час якого Святійший Владика відповів на актуальні питання представників засобів масової інформації.

Прес-служба Рівненської єпархії за матеріалами pravoslavia.if.ua